Dromedarissen op de speelplaats van basisschool Overhoven

Foto: Sittard Genieten Voorop

Grote ogen en van verbazing openvallende monden vanmiddag bij de kinderen van basisschool Overhoven in Sittard.

Want de lessen waren dinsdag na de middagpauze nog maar amper begonnen toen Amy en Dromy, twee dromedarisdames en hun begeleider Jos Clemens het schoolplein opwandelden.

Het bezoekje was een idee van de organisatie van Wèntjerdruim. Niet alleen om aandacht van de scholieren te vragen voor dit jaarlijkse decemberevenement, maar vooral om kinderburgemeester Lavinia Mbesa, die in groep 7 zit van basisschool Overhoven, uit te nodigen om op woensdagmiddag 18 december aanwezig te zijn bij de officiële opening van Wèntjerdruim 2019. Nogal onder de indruk van de grote dromedarissen nam Lavinia de uitnodiging natuurlijk heel graag aan.

De scholieren konden vervolgens allerlei vragen over dromedarissen stellen aan Jos Clemens. Waarvoor die bult dient, bijvoorbeeld, of waar ze vandaan komen, hoe oud ze wel niet kunnen worden en wat het verschil is met een kameel.

De dieren van Jan Clemens zijn tijdens Wèntjerdruim te zien en te knuffelen bij de levende kerststal op de Markt in Sittard. Dromy en Amy leken alle aandacht op het schoolplein wel te kunnen waarderen. Overigens is de kans groot dat de kinderen de dieren van Jos Clemens al eens op televisie hebben gezien, want ze figureren vaak in films, tv-programma’s en videoclips.

Amy en Dromy

Cookieinstellingen