Kerstmarkt Broekstraat met optreden Martin Hurkens

Foto: Martin Hurkens / Kerstmarkt Broekstraat Sittard

De inmiddels wijd en zijd bekende kerstmarkt Broekstraat en omgeving heeft aanstaande vrijdag een bijzondere gast: operazanger Martin Hurkens.

De kerstmarkt begint om 17:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Het wordt weer een geweldige editie met als hoogtepunt het optreden van operazanger Martin Hurkens. Dit optreden vindt plaats van 19:30 tot 20:00 uur vanaf een podium aan de Vijverweg met als decor de kerstmarkt aan de overkant van de vijver. De muzikale klanken zullen dan over de vijver richting kerstmarkt galmen.

Langs de route vanaf de Broekstraat via het voetpad Vijver – Molenweg, scouting en vervolgens naar de Vief Heringe en Ophovenerhof staan ongeveer 60 kramen met kerstgerelateerde spullen. Verder zijn er optredens van onder andere koor Sound 70, kerstensemble fanfare St. Jan, Stevi Events, Dance on Fire, kapel Niks Dao en de Zithaler. En u kunt op bezoek in het huis van de Kerstman. Langs de route ontmoet u levende figuren uit het kerstverhaal. Verder is er volop gelegenheid om langs de route iets lekkers te eten en te drinken.

Kom te voet, op de fiets of met de bus!

In verband met de verwachte drukte en de beperkte parkeergelegenheid in de omgeving is het verstandig om zoveel mogelijk met openbaar vervoer (bushalte kerk Leyenbroekerweg), te voet of per fiets naar de kerstmarkt komen. Bij zorgboerderij De Ophovenerhof aan de Molenweg is een fietsenstalling ingericht.

Weinig parkeerruimte in de omgeving

In de buurt zijn de parkeermogelijkheden minimaal en parkeren is alleen beperkt toegestaan langs de Vijverweg, Molenweg, Heerlenerweg (nabij subkampje) en overkant Leyenbroekerwerg, theater KC 138, Kapellerweg en buurt Kollenberg.

Parkeren is verder mogelijk op het parkeerterrein tegenover de Baenje, achter het gemeentehuis. Van hieruit is het naar de Broekstraat ongeveer tien minuten wandelen langs het monumentale stadspark.

Verkeersmaatregelen

In goed overleg met de gemeente wordt van 14:00 tot 21:00 uur eenrichtingsverkeer ingesteld op de Molenweg en Vijverweg vanaf de kruising Geleenstraat-Berkenweg-Molenweg richting Broekstraat en Vijverweg tot aan de Bernhardlaan.

Van 19:30 tot 20:15 uur wordt deze route helemaal afgesloten in verband met een optreden van operazanger Martin Hurkens.

Kerstmarkt Broekstraat Sittard

 

Reacties