Irritante telefoontjes en vage verkoopverhalen: trap er niet in

Foto: CC0 via Pexels

Iedereen krijgt weleens een telefoontje waarbij de beller direct ophangt als er wordt opgenomen.

Soms is direct duidelijk dat er oplichters achter zitten, bijvoorbeeld als achter de oproep een onbekend buitenlands nummer zit. Als u het nummer niet vertrouwt neem dan niet op en bel in geen geval terug!

Soms zitten er ook bellers uit Nederland tussen waarvan u het nummer niet herkent. Ook dan wordt er vaak direct opgehangen als u opneemt en ook dan geldt: bel niet terug. En als er wel een gesprek volgt blijkt het vaak om een verkooppraatje te gaan. Bijvoorbeeld van een onbekende energie-aanbieder of van een uitgever van puzzelboekjes.

Daarbij wordt dan vaak ook nog eens gesuggereerd dat u zelf om informatie zou hebben gevraagd, terwijl u zich daar niets van kunt herinneren. Ook dan is de kans groot dat u een oplichter aan de lijn heeft. Voordat u het zelf in de gaten heeft blijkt u een contract te hebben afgesloten.

Bent u gebeld door een onbekend nummer? Kijk dan bijvoorbeeld op wieheeftgebeld.nl om te achterhalen wie er achter het telefoonnummer zit waardoor u werd gebeld. Vaak komt u daar waarschuwende reacties tegen van mensen die door datzelfde nummer zijn gebeld.

Cookieinstellingen