Centrum Management Sittard plaatst oproep

Foto: FaceMePLS [CC BY 2.0] via Flickr https://www.flickr.com/photos/faceme/3515371027

Het besef dat de door de overheid aangekondigde en opgelegde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen flinke impact gaan krijgen groeit snel.

Zeker bij de ondernemers zijn er grote zorgen. Cafés, restaurants, sportscholen en dergelijke zijn al verplicht om de deuren – voorlopig tot en met 6 april – dicht te houden. Maar ook de scholen, HBO en WO-instellingen zijn gesloten, zoveel mogelijk mensen werken thuis en sociale contacten worden vermeden. Dat heeft uiteraard ook consequenties voor de omzet van winkels die wel open zijn. Winkels die voorzien in onze dagelijkse levensbehoeften zullen er minder hinder van ondervinden.

“Alle aandacht gaat nu naar het voorkomen van verdere verspreiding van het virus, zodat ons gezondheidsstelsel de patiënten de best mogelijke zorg kan blijven geven,” zo laat het Centrum Management Sittard in een bulletin aan de lokale ondernemers weten. Opmerkelijk daarin is een oproep die namens de gemeente wordt gedaan aan ondernemers: “Heeft u eventueel nog mondkapjes liggen die u beschikbaar zou willen stellen voor de zorgsector? Laat het dan a.u.b. weten via [email protected]“.

Daarnaast laat het Centrum Management weten contact te hebben opgenomen met de Èngele van Zitterd-Gelaen, een vrijwilligersorganisatie die de minderbedeelden in onze gemeente helpt met de meest elementaire zaken, waaronder voedsel. Zij vragen met name horecaondernemers, die nu zijn gedwongen om hun zaak gesloten te houden, maar ook andere ondernemers om hun beperkt houdbare producten beschikbaar te stellen, waarmee de doelgroep van de Èngele een groot plezier kan worden gedaan. “Heeft u producten die u beschikbaar wilt stellen aan deze organisatie? Ook dat kunt u laten weten via [email protected].”

Het Centrum Management Sittard sluit het bulletin als volgt af: “Heel veel sterkte en gezondheid toegewenst voor iedereen! Laten we goed naar elkaar omkijken. Samen zorgen we voor elkaar!”

Cookieinstellingen