Nieuwe ansichtkaarten met de groeten uit Geleen

Foto: © Yvonne Silvertandt

Oude foto’s en oude ansichtkaarten: die doen het altijd goed en je ziet er vooral op Facebook veel voorbij komen. Ze ademen vaak een prachtige nostalgische sfeer.

En nu in deze moderne tijd iedereen lijkt te zijn vergroeid met zijn smartphone, tablet of pc is het – zeker tijdens de coronacrisis – ook leuk om gewoon eens een ouderwets kaartje te versturen. Ouderwets in de zin van: een papieren, eenzijdig in full-colour gedrukte ansichtkaart. En dan uiteraard wel een waarop leuke plekken uit de eigen omgeving staan. Over 100 jaar duiken ze straks gegarandeerd weer op in een expositie van de Geleense Heemkundevereniging en zegt iedereen: ‘wat waas dat sjiek!’, met daarbij de kanttekening dat het op het moment van verschijnen door de coronacrisis allemaal helemaal niet ‘zo sjiek’ was.

Harold Gubbels, die de winkel Gelaen 31 runt (in het centrum van Geleen uiteraard), biedt een set van 6 ansichtkaarten met in totaal 24 actuele foto’s van mooie plekken in en rond Geleen aan voor de prijs van 7,50 euro. Tenminste: als je in Geleen woont, want daar worden de bestelde kaarten voor die prijs ook nog eens aan huis bezorgd. Wie zijn kaarten buiten Geleen wil laten bezorgen betaalt 2,45 euro meer: de kaarten gaan dan op de post.

Leuk om familie en bekenden buiten de Waereldsjtad mee te verrassen. Maar ook heel leuk om gewoon te verzamelen. En om over ’tig’ jaar nog eens bij weg te mijmeren als ze tevoorschijn zijn gekomen bij een verhuizing of tijdens het opruimen van de zolder.

De foto’s op de ansichtkaarten zijn gemaakt door Yvonne Silvertandt. De kaarten zijn in een beperkte oplage gedrukt en zijn online te bestellen via onderstaande link.

Cookieinstellingen