Fundraising 100km rolstoelrit voor Kasteelpark verplaatst naar zondag

Foto:

Een week geleden besteedden we hier aandacht aan de door Henk Baggen op zaterdag 2 mei geplande fundraisingactie ten bate van Kasteelpark Born.

De afgelopen tijd hebben vele bezoekers en ondernemers het Kasteelpark Born gesteund om door de Coronacrisis te komen. Want zonder inkomsten zullen de dieren van het park tóch gevoerd moeten worden. En daar is geld voor nodig. Ook vrijwilliger kindereducatie bij Kasteelpark Born Henk Baggen wil graag een steentje bijdragen.

Daartoe vatte hij het plan op om morgen, zaterdag 2 mei, 100 kilometer in zijn handbewogen rolstoel af te leggen om daarmee geld in te zamelen.

Maar vanwege de slechte weersvooruitzichten voor zaterdag is de monstertocht één dag uitgesteld. Henk stroopt dus op zondag 3 mei zijn mouwen op om 100 kilometer aan een stuk te rollen om Kasteelpark Born te helpen.

Henk start zijn tocht op 3 mei om zes uur in de ochtend. Om de 100 kilometer vol te maken rolt hij vier keer een lokale ronde van 25 kilometer door Born, Buchten, Holtum, Susteren, Nieuwstadt, Sittard, Guttecoven en Graetheide. Henk verwacht dat hij deze monstertocht rond de klok van 17:00 uur heeft volbracht. Lange afstanden afleggen in zijn rolstoel: hij deed het wel vaker, want hij nam meerdere keren deel aan de Kennedy-mars.

Vanwege de coronacrisis wordt het een eenzame tocht voor Henk. Onderweg hangen op verschillende punten banners van het Kasteelpark om Henk aan te moedigen.
Als begeleider rijdt op de achtergrond kasteelparkmascotte Archie de uil mee in een busje van het park, maar er zijn geen ontmoetingsplaatsen onderweg voorzien. Zwaaien mag natuurlijk wel!

Sponsor Henk, steun het Kasteelpark!

Belangstellenden kunnen een bijdrage per kilometer sponsoren of een totaalbedrag, elk bedrag is daarbij welkom! Wilt u deze bijzondere, sportieve actie steunen, kijk dan op de website van het Kasteelpark onder Steun het park. Kijk bij donatie en maak een bedrag over onder vermelding van 100 km rollen. Onder de sponsoren van de tocht worden 4 jaarkaarten voor het Kasteelpark verloot.

Cookieinstellingen