The Voices of Kids doet mee aan de Anjeractie

Foto: The Voices of Kids

Stichting Kinderkoor The Voices of Kids doet dit jaar mee met de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Ook tijdens de coronapandemie is het kinderkoor actief. Weliswaar niet zoals het koor dat gewend is, maar het koor weet wel op een andere wijze de mensen een hart onder de riem te steken, uiteraard met de inachtneming van de regels van het RIVM.

In maart hield het kinderkoor een tekeningenactie voor de cliënten in de zorgcentra in Sittard. Eind maart werden liedjes ingezongen en een videoboodschap gemaakt via WhatsApp. Deze beelden zijn uitgezonden in het ziekenhuis en in de zorgcentra. Op 4-5 mei hebben verleende The Voices of Kids medewerking aan een online- videoherdenking met muziek, tekst en symboolhandelingen.

Het koor hoopt natuurlijk zodra de coronapandemie voorbij is zijn gewone activiteiten weer op te kunnen pakken. Maar eerst moet alles veilig zijn.

Het koor treedt gratis en zoveel mogelijk op in zorginstellingen. De kinderen betalen géén contributie. Het koor wil namelijk zo ‘laagdrempelig mogelijk’ zijn: elk kind is er van harte welkom. Het bestuur van Stichting Kinderkoor The Voices of Kids is van mening dat er géén financiële belemmering mag zijn voor muziek- en cultuurbeleving van het kind. Bij het kinderkoor wordt enkel met vrijwilligers gewerkt.

Desondanks heeft het koor tocht een aantal vaste lasten die ook in deze corona-tijden door blijven gaan.

Het bestuur vraagt iedereen die het koor een warm hart toedraagt daarom om een vrijwillige financiële bijdrage over te maken tijdens de ‘mobiele collecte’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Anjeractie. Deze duurt nog tot en met zaterdag 30 mei.

Het bestuur van Stichting Kinderkoor The Voices of Kids laat weten dat uw gift voor de volle 100 procent ten goede komt aan het kinderkoor.

Cookieinstellingen