Pas op voor valse meldingen namens PostNL

Foto: Joost J. Bakker [CC BY 2.0 ] via Wikimedia Commons/SGN

De afgelopen dagen hebben veel mensen op hun mobiele telefoon een bericht ontvangen dat van PostNL afkomstig lijkt te zijn.

“Uw pakket heeft ons PostNL sorteercentrum bereikt. Klik op onderstaande link om uw pakket te volgen:” gevolgd door een link die va PostNL lijkt te zijn, maar die dat niet is: https://postnl-trackandtrace.me/postnl/postNL.html.

Het internetadres postnl-trackandtrace.me is geen adres van PostNL, maar leidt naar een website van internetcriminelen, die door middel van phishing uw gegevens proberen te bemachtigen.

Als u een dergelijk bericht ontvangt klik dan in geen geval op de link. Mocht u dat toch hebben gedaan, vul dan in geen geval uw gegevens in! Blokkeer de afzender op uw telefoon en verwijder het bericht!

In deze tijd worden steeds meer pakketten via de post bezorgd. Internetcriminelen weten natuurlijk niet wie er allemaal een pakket heeft besteld en welke expediteur dat pakket vervolgens bezorgen zal. Het kan dus heel goed zijn dat u het bericht heeft ontvangen terwijl u geen pakketje verwacht. Dan is het wel duidelijk dat het om phishing gaat. Maar als je wel een pakketje verwacht is de kans dat je in deze slinkse truc trapt wel degelijk aanwezig.

PostNL heeft op zijn website een pagina gepubliceerd met informatie over phishing en tips hoe je phishing kunt herkennen. Op die pagina staan ook diverse voorbeelden van berichten die door oplichters werden verzonden en hoe je kunt zien of een internet- of e-mailadres ook echt van PostNL is.

Cookieinstellingen