Dark Boutique Sitdown Festival eerste zittend festival in Stein

Foto: © Yannick Speetjens

Nu de overheid onder strikte voorwaarden weer toestemming geeft voor het organiseren van evenementen pakt JM Event Productions uit met Dark Boutique Sitdown Festival, het eerste zittend festival in Gemeente Stein.

Het Sittardse evenementenbureau heeft daarmee een coronaproof evenement bedacht, volledig met in acht neming van de nodige maatregelen en RIVM richtlijnen. Dat betekent onder meer dat bezoekers verplicht zijn om per twee of vier aan tafeltjes plaats te nemen.

De plannen voor het Dark Boutique Sitdown Festival zijn besproken met de Gemeente Stein. De gemeente heeft toestemming gegeven om dit eerste evenement na een periode van festivaldroogte op zaterdag 22 augustus te houden aan de Heisteeg 98 in Stein, waar het evenemententerrein van de gemeente Stein is gevestigd.

JM Event Productions is het organiserend bedrijf achter Dark Boutique. Dark Boutique is een concept uit 2018 en is inmiddels uitgegroeid naar een toonaangevend house/techno concept in Limburg. Zo’n 150 bezoekers maakten in 2018 voor het eerst kennis met Dark Boutique in Poppodium Volt. Tegenwoordig is Dark Boutique uitgegroeid tot een regionaal evenement dat bezoekers trekt vanuit Aken tot Venlo. Edities vonden plaats in Poppodium Volt (Sittard), Nieuwe Nor (Heerlen), ECI Nachtfabriek (Roermond) en een eigen podium op het welbekende Groove Garden Festival te Sittard.

Het zittend festival biedt plaats voor maximaal 150 bezoekers per shift. Het evenement duurt van 14:00 uur tot 00:30 uur, verdeeld over twee shifts. De eerste shift begint om 14:00 uur en eindigt om 19:00 uur, de tweede shift zal vervolgens om 19:30 uur beginnen.

De organisatie geeft mensen hiermee een mooie kans om er tijdens deze coronatijd, waarin tot nu toe amper activiteiten plaatsvonden, op een verantwoorde manier een klein festival te bezoeken. Het is mogelijk om een tafel voor 2 of 4 personen te boeken. De entree bedraagt 15 euro per persoon. Het programma bestaat uit dj’s die op eerdere edities van Dark Boutique hebben gedraaid. De organisatie geeft artiesten hiermee dus ook de kans om zich weer te laten zien voor publiek.

Cookieinstellingen