Cyrille‘s show ‘De toone van Zitterd’ krijgt extra uitvoering

Foto: Cyrille Niël

Afgelopen woensdag 12 augustus startte de kaartverkoop voor ‘De toone van Zitterd’, een muzikale voorstelling van Cyrille Niël.

Ook voor de schouwburg spannend, omdat het de eerste voorstellingen waren die via het nieuwe systeem na de sluiting vanwege het uitbreken van de coronapandemie geboekt gingen worden en waarin die befaamde anderhalve meter afstand gewaarborgd moest blijven.

Een uur na de start van de voorverkoop waren de voorstellingen al goed gevuld. “Het was best nog even puzzelen”, aldus een woordvoerder van de schouwburg, omdat mensen slechts 2 kaarten tegelijkertijd konden kopen. Verschillende huishoudens mochten niet naast elkaar, maar binnen 1 huishouden kan het weer wel.

Extra voorstelling van ‘De toone van Zitterd’ op 8 november

Ondanks het gepuzzel waren alle drie de voorstellingen binnen een paar dagen uitverkocht, waarop de zogeheten ‘succesoptie’ van zondag 8 november werd ingezet. Let op: de voorverkoop van deze voorstelling gaat op vrijdag 21 augustus om 12:00 uur van start, samen met alle andere voorstellingen van de schouwburg.

Cyrille Niël over succesvolle kaartverkoop: “Ik vond het oprecht best heel spannend, omdat je niet weet hoe afgelopen periode de mensen heeft geraakt in hun doen en laten. Ondanks de goede maatregelen die de schouwburg heeft getroffen weet je niet of mensen de stap richting het theater gaan zetten. Daarnaast was het natuurlijk nog volop vakantietijd en zaten we midden in een hittegolf. Ik ben dus super blij dat mensen er gewoon voor zijn gegaan en dat ik de voorstelling nog een keertje extra mag spelen op zondag 8 november.”

Momenteel zit Niël volop in de repetitie en kan hij naar eigen zeggen gewoon niet wachten om de bühne op te gaan. Niël: “Is alweer te lang geleden voor mijn gevoel. Het wordt écht een mooi cabaretachtig stuk, met muziek als hoofdtoon, waarin natuurlijk ook wat te lachen valt en wie zich laat meevoeren ook ontroerd kan raken. Het is een voorstelling voor eigenlijk iedereen, die net als ik zo trots is op zijn of haar Sittard.”

Cyrille Niël – De toone van Zitterd
Schouwburg De Domijnen
Monseigneur Claessensstraat 2, Sittard
Entree: €17,50 (inclusief welkomstdrankje)

  • vrijdag 6 november 20:15 uur – 21:30 uur – UITVERKOCHT
  • zaterdag 7 november 19:00-20:15 uur – UITVERKOCHT | 21:00-22:15 uur – UITVERKOCHT
  • EXTRA VOORSTELLING
    zondag 8 november 14:30-15:45 uur: vanaf vrijdag 21 augustus te boeken via www.dedomijnen.nl

Over De toone van Zitterd

In De toone van Zitterd neemt Cyrille de luisteraars mee op een muzikale wandeling door de Sittardse binnenstad met oude bekende en minder bekende liedjes. Begeleid door met name de vleugel volgt er een tour d’amusement met mooie achtergrondverhalen. Op zoek naar de romantiek van de stad komt hij onder andere uit bij een liefdesverhaal van de Zittesje sjnaak en het Zittesj mechelke.

“Eigenlijk zou ik eind september met een nieuwe cabaretshow komen, na mijn debuut in 2018 met ‘De Gevleugelde Druimer’. Deze zou zijn inclusief een zeskoppig combi, maar door de anderhalvemeterregel in de schouwburg was het niet mogelijk om de kosten gedekt te krijgen. Wat in het vat zit, verzuurt niet, dus deze show schuift door naar volgend jaar als we hopelijk dan weer voor vollere zalen mogen spelen.”

Cyrille is gaan nadenken wat er wel zou kunnen. Een bijeffect van de afgelopen periode is wel dat we alles wat dichtbij is meer zijn gaan waarderen. Vroeger werden er zoveel mooie nummers geschreven over Sittard met enorme trots op de stad. De laatste jaren is dat minder geworden. “Ik kreeg heel veel energie om iets moois, grappigs en ontroerends te maken met dat wat zo dichtbij me staat. Juist nu, nu zoveel is weggevallen van vermaak, wil ik de mensen iets brengen, hen vermaken.”

Cookieinstellingen