Vragen gemeenteraadsfractie PvdA over truckers op Kampstraat Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ze kwamen al vaker in het nieuws en er zijn al eerder vragen over gesteld: de truckers die regelmatig bivakkeren op de Kampstraat in Geleen.

De uit Litouwen afkomstige truckers zijn vaak zes tot acht weken van huis en bivakkeren dan in hun cabine langs de Kampstraat in Geleen-Lindenheuvel, waar het ontbreekt aan voorzieningen als toiletten, wasgelegenheid en elektriciteit, zo werd onlangs vastgesteld door inspectiediensten. De chauffeurs doen hun behoefte in de struiken langs de weg en wassen zich met water dat ze zelf hebben meegenomen.

Op 19 mei van dit jaar werden al schriftelijke vragen gesteld over de parkeerproblematiek aan de Kampstraat, ook in relatie tot de overlast voor de wijk. Naar aanleiding daarvan stelt de gemeenteraadsfractie van de PvdA aanvullende vragen aan het College van B&W.

De fractie vindt dat de situatie voor truckers aan de Kampstraat alleen maar verliezers kent, namelijk overlast voor de inwoners van Lindenheuvel enerzijds en middeleeuwse toestanden voor de chauffeurs anderzijds en vraagt het College op zeer korte termijn tijdelijke maatregelen te treffen om de leefomstandigheden te verbeteren (met in deze coronatijd ook extra aandacht voor de hygiëne).

De PvdA-fractie vindt dat de gemeente niet enkel toezicht op de leefomstandigheden moet houden – zoals nu in de weekenden al gebeurt door BOA’s – maar ook iets aan de verbetering van die leefomstandigheden moet doen, omdat de vrachtwagenchauffeurs zich binnen de gemeentegrenzen bevinden.

Verder vraagt de fractie aan het College hoe ver het onderzoek op provinciaal niveau om het vrachtwagenparkeren op regionaal niveau aan te pakken is gevorderd en of het College mogelijkheden ziet om toch zelf als gemeente al te werken aan een definitieve
oplossing.

Cookieinstellingen