L1 zendt halve finales en finale LVK2021 alleen uit via de radio

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer kan dit jaar vanwege de coronapandemie niet in zijn originele vorm plaatsvinden.

Daarom heeft provinciale omroep L1 in goed overleg met de Stichting LVK besloten om de drie halve finales (8, 15 en 22 januari) en de finale (29 januari) uit te zenden op de radio. Er komt geen uitzending op tv.

Veel van de bekende deelnemers aan het LVK lopen niet over van enthousiasme over dit besluit. Maar de organisatie ziet het niet zitten om clips en video’s op te nemen zolang de anderhalvemetermaatregel gerespecteerd moet worden. Bovendien heeft niet elke deelnemer een even groot budget om een clip te laten maken, dus dat zou ook nog eens concurrentievervalsend werken.

Het mooie van de radio-uitzendingen is natuurlijk wel dat de tekst en de muziek weer centraal komen te staan. Back to basics dus. Het grote feest eromheen blijft ditmaal achterwege. Maar dat geldt jammer genoeg ook voor tal van andere vastelaovesactiviteiten.

Vanaf woensdag 11 november – de elfde van de elfde – kunnen deelnemers hun lied insturen. De inzendtermijn sluit op 5 december. Een week later maakt de jury bekend welke 45 liedjes doorstromen naar de drie halve finales.

Cookieinstellingen