Pop-up sTore van Torencomité Sittard geopend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Locoburgemeester Pieter Meekels heeft zaterdagochtend de pop-up store van comité ‘Dao baove in d’n Tore’ officieel geopend.

Vervolgens gaf deken Rob Merkx de zegen aan de tijdelijke winkel op Limbrichterstraat 10, die op initiatief van het Torencomité en Centrum Management Sittard tot stand kwam, met medewerking van de pandeigenaar.

De restauratiewerkzaamheden aan de kerktoren van Sittard zitten er nagenoeg op. De enorme steiger is uit het zicht verdwenen. De parel van de stad en heeft zijn vertrouwde aanblik weer terug.

Comité Dao baove in d’n Tore heeft met veel enthousiasme en inzet geld ingezameld voor het torenproject. Van de benodigde 325 mille is nu 225 mille binnen. Het komt nu dus nog aan op het binnenhalen van die laatste ton.

Schouders eronder voor die laatste ton!

De coronapandemie heeft net als zoveel anderen ook het Torencomité parten gespeeld. Een aantal voorgenomen inzamelingsactiviteiten kon vanwege de geldende beperkende maatregelen voorlopig geen doorgang vinden. “Maar er werd ook gedacht in mogelijkheden en met dank aan allerlei initiatieven, sympathieke sponsors, donateurs en adoptanten is er een mooi bedrag van € 225.000 bij elkaar gehaald.” Lees verder onder de foto.

Locoburgemeester Pieter Meekels (links) opende de winkel en trakteerde de medewerkers van de winkel op taart. Naast hem Sjraa Cox, voorzitter van het Torencomité, rechts Rosanne van Hoolwerff van Centrum Management Sittard.

Het comité is trots op dit mooie resultaat, maar ook vastberaden om die laatste € 100.000 nog bij elkaar te krijgen. “We gaan dan ook nog even door en we bedenken samen met allerlei partijen mooie initiatieven,” zo laat het comité weten.

Een van die initiatieven is de tijdelijke winkel, waar u tot aan Kerstmis terecht kunt voor ‘Toren-gerelateerde’ artikelen. Ook kunnen nog delen van de toren worden geadopteerd. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de dekking van de kosten van de restauratie van de toren. Lees verder onder de foto.

team Sjpassie
Team Sjpassie bakt de torenkoekjes en maakt kerstversieringen die in de popup sTore kunnen worden gekocht.

Wat is er zoal te koop?

Je kunt vanaf vandaag in de pop-up store terecht voor onder ander Torenwijn, Torenspekken, kerstornamenten, kerstkaarten, torenboeketten, schilderwerken en pentekeningen, posters, chocolade, koekjes die speciaal voor deze gelegenheid gebakken worden door de jongens en meisjes van Sjpassie, kerstballen die samen met de kinderen van Sjpassie gemaakt zijn, wijnrekken gemaakt uit de oude luiken van de dakkapellen en de oude galmborden van de toren, een bijzonder fraaie presse papier in de vorm van het oude stadszegel van Sittard en nog diverse andere speciale en mooie artikelen die een geschikt geschenk voor de feestdagen kunnen zijn.

Luisterhoekje

In februari brengt het Torencomité een vinylplaat uit met een aantal oude – en nieuwe – nummers waarin de kerktoren wordt bezongen. De werken zijn opnieuw gearrangeerd. Denk daarbij aan evergreens als Loewende Klokke van Frits Rademacher en D’n Tore van Jo Erens, maar ook Taoreleidje 2020 van René Haustermans. En op de melodie van Les Trois Cloches het door Frans Appelmans, bij de oudere generatie bekend als Frenske van Zitterd, geschreven De Klokke van de Grote Kirk. De plaat wordt in februari 2021 uitgebracht, maar de nummers kunt u alvast beluisteren in de pop-up store.

De openingstijden van de pop-up store zijn als volgt:

  • Zaterdag 5, 12 en 19 december: van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Zondag 6, 13 en 20 december: van 12:00 tot 17:00 uur.
  • Vrijdag 18 en van maandag 21 tot en met donderdag 24 december: van 12:00 tot 17:00 uur.
Alvast te beluisteren en te bestellen: een vinylplaat met liedjes over de toren van de Sint Petruskerk.
Cookieinstellingen