Raamgedichten bij Bibliotheek De Domijnen tijdens Poëzieweek 2021

Foto: Week van de Poëzie

Bibliotheek De Domijnen wil ook tijdens coronamaatregelen inwoners van Sittard-Geleen in contact brengen met poëzie.

Daarom hangen vanaf donderdag 28 januari bij bibliotheek Ligne en Hogeschool Zuyd in Sittard vanwege de Poëzieweek raamgedichten, gemaakt door dichters uit de gemeente Sittard-Geleen. Zij reageerden op de vraag een gedicht te maken over een kunstwerk of over kunst in het algemeen. Dat leverde verrassende resultaten op.

Langslopen voor een portie poëzie

Deelnemende dichters bij de raamgedichten zijn: Annemarie Gulikers, Chris Lagerwaard, Lilian Caessens, Lizette Colaris, Niek Bremen, Peter van Deursen, Phil Schaeken en Wim Kallen. Daarnaast is er ook nog een gedicht te lezen van Simon van der Geest. Eén van de gedichten die hij maakte bij de tentoonstelling Rivivere die tot en met 2 mei te zien is in het Erfgoedcentrum.

Benieuwd naar de werken van de dichters en hun inspiratiebron? De gedichten zijn vanaf 28 januari te lezen achter de ramen van Bibliotheek Ligne en de hal van Hogeschool Zuyd. Dus loop eens langs en trakteer jezelf op een portie poëzie.

Verrassingspakket poëzie

Interesse in meer poëzie? Bibliotheek De Domijnen biedt ook een verrassingspakket Poëzie, waarbij medewerkers 4 dichtbundels selecteren en voor je klaarleggen. Geïnteresseerden kunnen het aanvraagformulier boekenpakket gebruiken op de website www.dedomijnen.nl/bibliotheek of bellen:088-5995600.

Poëziegeschenk

Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari. Het thema van deze 9e Poëzieweek is Samen. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaerten de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi schreven samen het Poëziegeschenk, waarop je getrakteerd wordt in de deelnemende boekhandels. De titel van het Poëziegeschenk is Samen al t’hope.

Cookieinstellingen