Verstappen tevreden over kwalificatie voor Spaanse Grand Prix

Max Verstappen is ondanks het net mislopen van pole position tevreden over het verloop van de kwalificatieraces in Barcelona.

In een spannend gevecht met de beide Mercedessen kwam de Limburger 0,036 seconde voor pole position; die was voor Lewis Hamilton, die daarmee een ongekende mijlpaal behaalde. Hij is vandaag de eerste en voorlopig lange tijd ook de laatste coureur die in zijn racecarrière 100 keer van pole mocht vertrekken.

Volgens Verstappen is de Mercedes in een enkele raceronde nog altijd de snelste auto, maar het verschil met de Red Bull is ten opzichte van de Red Bull nog slechts marginaal. Het verloop van de race zal voor een groot deel worden bepaald bij de start, zo verwacht Verstappen. Die is op het Circuit de Catalunya doorgaans spectaculair, omdat de aanloop naar de eerste bocht vrij lang is. Als de start goed verloopt komt het aan op de race-snelheid van de auto en die is goed, zo zegt Verstappen. “Of de race-snelheid goed genoeg is om Mercedes te verslaan weet ik niet, maar we gaan er alles aan doen om ze te verslaan.”

Cookieinstellingen