Hemelse wielerweek op wielerbaan Geleen

<em>Fietserszegening - archieffoto</em>
Fietserszegening - archieffoto
Foto: © Michel van Dijke

De eerste grote wielerronde van het jaar ging afgelopen zaterdag van start in Italië. Ook in Geleen wordt in de week van Hemelvaart volop gekoerst.

Het is dan ook weer tijd voor de jaarlijkse Hemelse Wielerweek.

Op donderdag 13 mei – Hemelvaartsdag – wordt voor de achtste keer de jaarlijkse fietserszegening gehouden op de wielerbaan. Pastoor Harry Quaedvlieg en Kapelaan Nicholas Pethuru hanteren om 12:30 uur beiden de wijwaterkwast om racefietsers, handbikers, monocyclers, fietsen met zijwielen, e-bikes of gewone huis-tuin-en-keuken-fietsen te zegenen. Kortom alle fietsers zijn welkom en kunnen op gepaste afstand de zegening in ontvangst nemen. René Kokkelmans (64) uit Geleen verzorgt met zijn zelfgemaakte draaiorgel de muzikale omlijsting.

Voorafgaand aan de fietserszegening is er Fietsplezier & Beweging voor kinderen vanaf 3 jaar. Na de zegening kunnen renners onder 27 jaar donderdag meedoen met een baankoers.

Programma Hemelse Wielerweek Wielerbaan Geleen

  • Dinsdag 11 mei
    • 18:00 uur: Rob Ruijgh Coaching voor jeugd U18
    • 18:15 uur: Fietsplezier en beweging voor kinderen U10
    • 19:15 uur: Lockdown Training U27
  • Donderdag 13 mei
    • 11:30 uur: Fietsplezier en beweging voor kinderen U10 – short cycling U13
    • 12:30 uur: Fietserszegening 2021 – voor álle soorten fietsers!
    • 13:00 uur: Hemelse Koers/Lockdown Training U27 voor renners tot en met 26 jaar, met of zonder licentie. Deelnemen kost 1 euro voor renners tot en met 18 jaar en 5 euro voor renners van 19 tot en met 26 jaar. Inschrijven op vertoon van ID-kaart of paspoort.

Let op: de trainingen op de wielerbaan in Geleen en in het Burgemeester Damenpark vinden plaats zonder publiek. Ouders-verzorgers van kinderen mogen niet blijven kijken naar de training. Uitgezonderd diegene die meehelpen. Zij dragen een hesje en houden anderhalve meter afstand.

De wedstrijden worden mogelijk gemaakt door Math Salden, Mulleners Vastgoed BV, Rass Banden & Autoservice Geleen, Gemeente Sittard-Geleen, Van Paul Keukens, Rademakers Parket, Limburg Cycling.

Cookieinstellingen