Oproep burgemeester Verheijen aan ramptoeristen: blijf thuis!

Foto: screenshot Roger Moonen - Moonen Movies

De wateroverlast leidt in sommige delen van de provincie tot grote problemen. Met name Valkenburg is zwaar getroffen.

Het centrum van het toeristenstadje kwam afgelopen etmaal onder water te staan nadat de Geul door de hevige regenval in het stroomgebied in snel tempo aanzwol en buiten haar oevers trad, waardoor enorm veel schade werd aangericht.

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen schiet zijn collega Daan Prevoo in Valkenburg te hulp en roept iedereen, die denkt “laten we er eens gaan kijken” op om dat vooral niet te doen. “Echt, we kunnen u even missen als kiespijn. Sorry dat ik me zo uitdruk. Maar u helpt deze regio pas echt als u over een aantal weken, nadat de grootste schade is opgeruimd, als toerist terugkeert en de portemonnee omkeert.” Wie het nieuws over de regenramp wil volgen kan terecht bij omroep L1, die vanwege de omvang van de ramp als calamiteitenzender wordt ingezet.

“Deze regio heeft al enorme klappen te verduren gehad door de coronacrisis. Daar komt dit nu bij: echt, dit is te veel ineens!” Verheijen laat weten dat deze dringende boodschap ook is overgebracht aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Die zegde toe de boodschap over te brengen aan het kabinet.

 

Reacties

Cookieinstellingen