Tiny houses geplaatst bij zorgboerderij Ophovenerhof

<em>Eerste van drie tiny houses voor Ophovenerhof</em>
Eerste van drie tiny houses voor Ophovenerhof
Foto: SGN

Stichting Ophovenerhof verzorgt naast dagbesteding ook begeleid wonen voor een aantal cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De dagbesteding wordt georganiseerd op de Ophovenerhof in Sittard en Streekboerderij Daniken in Geleen. Daarnaast is er op de Ophovenerhof een Woonvorm gerealiseerd waar op dit moment 11 mensen wonen.

Wonen op de Ophovenerhof werd vandaag uitgebreid met twee tiny houses. Een derde en laatste tiny house wordt over enkele weken geplaatst op de hoogstamboomgaard achter de monumentale boerderij.

Bert Ramakers, Stichting Ophovenerhof: “We hebben in overleg met de cliënten en hun ouders/begeleiders gesprekken gevoerd om te kunnen bepalen welke cliënten toe zijn aan en zin hebben in zelfstandig wonen in een beschermde omgeving. Het concept van tiny housing op eigen terrein biedt ons de kans om deze mogelijkheid aan een drietal cliënten aan te bieden.”

Als alle units zijn geplaatst worden ze van buiten afgewerkt met hout, zodat ze beter opgaan in de omgeving. De units zijn energieneutraal en door Rendiz gebouwd volgens het cradle to cradle-principe. Rendiz is een bedrijf in Panningen dat werk biedt aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Elk van de drie verspringend ten opzichte van elkaar geplaatste tiny houses biedt een woonoppervlak van dertig vierkante meter gelijkvloers. Daarop bevinden zich een woonkamer, keukenblok, natte cel met douche en toilet en een slaapruimte. Het terrein is besloten en – mocht dat nodig zijn – hulp is 24/7 beschikbaar.

tiny house
Plaatsing tot op de millimeter nauwkeurig
tiny house
Nummer 2 wacht op plaatsing
Cookieinstellingen