Krisnachmerrie van Kwebbel en Sjnebbel blijkt lang houdbaar

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De laatste show van Kwebbel en Sjnebbel mag dan zijn toegespitst op Kerstmis, maar de Krisnachmerrie blijkt ook twee weken na oud en nieuw nog prima te verteren.

Lokale overheden van diverse gemeenten besloten qua handhaving zaterdag een oogje dicht te knijpen en de horeca en de culturele sector de kans te geven om een protest te laten horen tegen de voor hen nog altijd geldende strenge coronabeperkingen. Die kans grepen de dames Kwebbel en Sjnebbel direct met beide handen aan om alsnog drie uitvoeringen van de Krisnachmerrie op de planken van het tot warenhuis omgetoverde Forumtheater in Sittard te brengen.

In december kwam na 6 uitvoeringen voor maximaal 100 bezoekers per keer een abrupt einde aan de geplande reeks van in totaal 15 uitvoeringen. Vrijdag werd besloten om zaterdag drie coronaproof voorstellingen over het voetlicht te brengen. Ondanks de korte tijd tussen aankondiging en uitvoering genoten vandaag toch een kleine 200 mensen verdeeld over de drie voorstellingen van een stuk vol kwinkslagen, absurde humor (met o.a. een kerstverhaal op de savanne), grappen over de gevoeligheden rond gender en ras en een aantal actuele zaken zoals ‘t Frans Klooster, de Schwienswei, het windmolenpark in Holtum en de kapel van voormalig klooster Agnetenberg. Terloops komt ook het thema eenzaamheid aan bod.

Na de volgende persconferentie van het kabinet (op 25 januari) wordt besloten of en wanneer de nu nog 6 resterende voorstellingen worden uitgevoerd.

Cookieinstellingen