Zonder nieuwe stadsprins geen Gala Prinsenbal

<em>Uitnodiging voor het laatst gehouden bal (2020)</em>
Uitnodiging voor het laatst gehouden bal (2020)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nu de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte de kogel door de kerk heeft gejaagd en dit jaar geen prins carnaval zal uitroepen is ook het Gala Prinsenbal van de baan.

Dat heeft de Stichting Gala Prinsenbal vandaag in reactie op het nieuws van De Marotte laten weten. Het bal, dat onder auspiciën van de stichting jaarlijks wordt georganiseerd door de Auw Prinse Zitterd, kan niet zonder degene ter ere waarvan het feest wordt gehouden: de nieuwe stadsprins. Vorig jaar werd het Gala Prinsenbal eveneens afgeblazen.

Los daarvan: al zouden De Marotte wel een prins hebben uitgeroepen, ook dan was het doorgaan van het Gala Prinsenbal allerminst een zekerheid geweest. Een bal kan immers alleen slagen wanneer de anderhalvemetermaatregel mag worden losgelaten. En dat geldt eigenlijk niet alleen voor een bal, maar voor alle gebruikelijke carnavalsevenementen, zoals zittingen, optochten en ’t Kanón van ’t Balkón.

Het Gala Prinsenbal is al vele jaren bijzonder in trek bij jong en oud en was de laatste jaren dat het plaats mocht vinden steevast ruim van tevoren uitverkocht. Geen gekostumeerd carnavalsbal, maar een écht galabal, waarbij de gasten in smoking en galajurk of cocktailjurk hun opwachting maken voor een dijk van een feest, dat wordt aangeboden tegen een all-in prijs. Het geduld van de organisatie en de liefhebbers van het feest wordt dus opnieuw een jaar op de proef gesteld.

Cookieinstellingen