Inclusief Vroegstemmen en Drive Through stemmen in Sittard-Geleen

Foto: © Annet Wagener

Het College van B&W heeft 47 locaties in de gemeente aangewezen als stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart aanstaande.

Daarvan zijn er 41 toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking, 6 voldeden er niet aan de toegankelijkheidscriteria en konden niet door tijdelijke aanpassingen geschikt worden gemaakt. Ook waren er geen geschikte alternatieve locaties in de directe omgeving beschikbaar

Vroegstemmers kunnen op 14 en 15 maart al terecht bij 9 stembureaus. Vroegstemmen is ingesteld om kiezers meer te spreiden over de stembureaus.

Op het Tom Dumoulin Bike Park kunnen kiezers op 14, 15 en 16 maart gebruik maken van een Drive Through stemlokaal. Daar kunnen overigens ook voetgangers en (brom)fietsers terecht. Ook het Inclusief Stembureau Plus is op 14, 15 en 16 maart open. Dit bureau is gevestigd in Zalencentrum De Oase aan de Bachstraat in Sittard en beschikt onder andere een stemmal, een kandidatenlijst in braille en een gesproken kandidatenlijst, zodat ook mensen met een visuele beperking zelfstandig kunnen stemmen.

Cookieinstellingen