Sint Martinus Born en Sint Willibrorus Obbicht door naar eindkavelen OLS

Foto: P. Coenen (Own work) [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons / SGN

Het Oud Limburgs Schuttersfeest kon vandaag in Meijel rekenen op goed weer en grote publieke belangstelling.

Na de grote schuttersoptocht, waaraan 135 schutterijen deelnamen, begonnen de verschillende wedstrijden. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de schietwedstrijd. De schutterij die elk punt weet te raken wint het OLS en neemt d’n Um mee naar huis.

De harde en vlagerige wind speelde de schutters danig parten. Nooit eerder bleven er zo weinig schutterijen over die door mochten naar de eerste kavelronde: 97 van de 130 meeschietende verenigingen haalden die eerste kavelronde niet. Van de 33 resterende schutterijen waren en 27 afkomstig uit Nederlands en 6 uit Belgisch Limburg.

De eerste kavelronde leverde 8 uitvallers op en omdat daarmee het aantal nog deelnemende schutterijen tot onder de 30 was gedaald werd besloten om vanavond geen tweede kavelronde meer te houden.

Volgende week zaterdag keren de resterende 25 schutterijen terug naar de schutterswei in Meijel. Daaronder nog twee schutterijen uit de gemeente Sittard-Geleen: de zestallen van Sint Willibrordus uit Obbicht en van Sint Martinus uit Born misten geen enkel punt en zijn dus nog volop in de running om d’n Um mee naar huis te nemen.

Cookieinstellingen