Star Wars Weekend ook dit jaar weer dik geslaagd

George Lucas startte in 1977 met zijn eerste van een indrukwekkende serie Science Fiction films die samen meerdere miljarden aan omzet hebben gegenereerd.

De laatste van de drie trilogieën van het epos werd in 2019 uitgebracht. Al 45 jaar lang is Star Wars nu razend populair bij jong en oud. Het heldere verschil tussen goed en kwaad spreekt natuurlijk iedereen aan.

Geen wonder dus dat ook dit jaar het voor de jeugd georganiseerde Star Wars Weekend bij Plinthos in Sweikhuizen snel was uitverkocht. Zestig kinderen, waaronder ook enkele kinderen uit Oekraïne, waren het hele weekend bezig met aan Star Wars gekoppelde activiteiten. Er werden lightsabers gemaakt, er waren activiteiten in het bos, de kinderen konden yogales (Yoda-les?) volgen en hun eigen ‘force’ ontdekken en in het donker werd er naar de sterren gekeken. Mad Science gaf een lesje rocket science. Aan het slot van het weekend ontvingen de kinderen hun Jedi-certificaat.

Om het allemaal net echt te maken verleenden ook een aantal cosplayers van het Dutch en Belgian Garrison hun medewerking aan het Star Wars Weekend. Darth Vader was natuurlijk de meest indrukwekkende van het stel, dat verder onder meer bestond uit de bekende stormtroopers in hun witte harnassen en de Mandalorian, een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel. Dat maakte het voor sommige deelnemers toch wel extra spannend.

Star Wars Weekend bij Plinthos
Darth Vader (join the dark side) slaat de activiteiten gade in de blakende zon
Cookieinstellingen