Crowdfundingactie voor inloopkoeling Éngele van Zitterd-Gelaen

Foto: crowdfunding EvZG

Al jaren lopen de Éngele van Zitterd-Gelaen aan tegen een groot tekort aan koelruimte om versproducten tijdelijk veilig te kunnen bewaren.

De Éngele van Zitterd-Gelaen (EvZG) is een stichting die zich al jarenlang belangeloos inzet voor mensen in onze gemeente die dringend hulp nodig hebben. Een scheiding, ontslag, een of andere vorm van botte pech of een combinatie van zaken kunnen razendsnel tot grote problemen leiden. Het kan iedereen overkomen.

Laat het je koud? Of heb je een warm hart?

Je zal dan maar geen geld hebben om nog voldoende eten voor je gezin te kopen. Voordat je door de Voedselbank geholpen wordt kom je eerst op een wachtlijst te staan. Maar omdat wachten op eten geen optie is springen de EvZG bij in acute noodgevallen. Zij voorzien wekelijks tussen de 50 en 75 gezinnen van voedselpakketten.

De EvZG wordt gerund door vrijwilligers. De stichting ontvangt geen subsidie en heeft nul vaste financiële inkomsten. De Éngele zijn voor hun werk volledig afhankelijk van giften en donaties, in natura of financieel.

Al jaren hebben de EvZG te weinig mogelijkheden om verse producten voor de voedselpakketten koel te kunnen bewaren. Zeker met de zomerse hitte van afgelopen weken is dat een probleem. Er is dan ook behoefte aan een grote inloopkoelcel, maar daarvoor ontbreken de financiële middelen, zo laat Monique Zandkuijl van de EvZG weten.

Een zich Powervrouwen noemende netwerkgroep van en voor vrouwen uit Sittard nam kennis van het koelingprobleem van de Éngele en besloot tot het opzetten van een crowdfundingactie. Op diverse plekken in de gemeente en iets daarbuiten (Nieuwstadt) kom je posters tegen en tref je in winkels van een aantal sympathisanten oranje collectebussen aan om deze sympathieke actie onder de aandacht te brengen. Het is ook mogelijk om te doneren via het scannen van de qr-code die op de poster en de collectebus is afgebeeld.

Het streven is om tenminste een bedrag van 15.000 euro op te halen. Met dat bedrag moeten dan de inloopkoeling en kosten van de elektrische installatie worden betaald. Verder willen de Sittardse Powervrouwen voldoende geld inzamelen om ook een aantal zonnepanelen te kunnen plaatsen, zodat de EvZG kunnen besparen op de energiekosten. Gezien de almaar stijgende energieprijzen een logische optie.

Heeft u een warm hart voor de Éngele van Zitterd-Gelaen en wilt u hen helpen om de zo benodigde koelruimte te realiseren? Maak dan een donatie over aan rekeningnummer NL 12 RABO 0182 6933 66 ten name van Stichting Éngele van Zitterd-Gelaen. Stichting EvZG is overigens een ANBI-stichting.

De crowdfundingactie van de Powervrouwen Sittard wordt onder meer gesteund door Plus Boudy Postma, Gents by René, Boekhandel Krings, Kafee de Kup, Locals postagentschap, Balsemien, Café ’t Sjterfhoes, B&B Hof van Ophoven, Benja, Flows Boekensteun, VONJAxl, Socks & Socky, Wollstreet, Wijnstation, Creëer, Sam & Sara, Café Schtadt Zitterd, Hotel de Limbourg, het Filiaal, Groenlijf, Stomerij Tempelplein, Fee, Dierenshop Sittard, Bakker Bart Sittard, Slijterij Wervin Nieuwstadt en Plus Nieuwstadt.

Cookieinstellingen