Vandaag opnieuw geen Arrivatreinen door staking, ook busuitval

<em>Binnenkort ook nachttrein Arriva tussen Maastricht en Amsterdam</em>
Binnenkort ook nachttrein Arriva tussen Maastricht en Amsterdam
Foto: SGN

Op woensdag 15 maart rijden Arriva-treinen in noorden en op Vechtdallijnen wel, rest van de regio’s ondervindt hinder van staking.

De vakbonden hebben deze week stakingen aangekondigd voor dinsdag 14 en woensdag 15 maart in het regionale openbaar vervoer. Voor vandaag heeft dit voor bijna alle bussen en een aantal treinen van Arriva gevolgen voor de dienstregeling. De treinen van Arriva in Friesland, Groningen en op de Vechtdallijnen rijden wel.

De inzet van de bussen en treinen is afhankelijk van de vakbond waar een medewerker lid van is, de cao waaronder de medewerker valt én de stakingsbereidheid die op de dag zelf pas duidelijk wordt.

Trein

De treinen van Arriva in Friesland, Groningen en op de Vechtdallijnen (Zwolle – Emmen en Almelo – Hardenberg) rijden vandaag wel. Dit geldt ook voor de snelbus van Groningen naar Leer.
De treinen van Arriva in Limburg en in Achterhoek Rivierenland rijden niet. Het bleek niet haalbaar om met het aantal werkwilligen een passende dienstregeling te rijden. De snelbus tussen Maastricht en Heerlen rijdt wel.

Bus

Busreizigers in alle regio’s moeten de hele dag rekening houden met rituitval van de bussen in meer of mindere mate. De actuele stand van zaken is terug te vinden in de reisplanners, deze worden continue bijgewerkt. De buurtbussen in alle regio’s rijden wel.

Arriva adviseert reizigers kort voor vertrek de reisplanner te checken

Hierin staat de laatste stand van zaken over mogelijk vervallen ritten. Meer informatie over de (aangekondigde) staking staat op de website www.arriva.nl/staking.

Cookieinstellingen