Deceptie voor Fortuna Sittard in extra tijd

Sittard-Geleen, 27-04-2012 | Het zat er tot de laatste minuut in: Fortuna Sittard zou het seizoen afsluiten met een dik verdiende maar magere 1-0 zege op Go Ahead Eagles.

De ploeg leek op de negende plaats te zullen eindigen, één plaats onder MVV, dat uit won van FC Oss. FC Dordrecht verloor immers van Helmond Sport. De play-offs waren binnen… maar helaas was daar nog de extra tijd, en die was net te lang voor de Sittardse ploeg.

Fortuna Sittard speelde een puike eerste helft, met een zestal doelrijpe kansen, maar was niet erg effectief in het benutten ervan. Al vrij vroeg in de wedstrijd verzuimde Van Zaanen vanuit een riante positie de 1-0 aan te tekenen. Het zou nog tot de 41e minuut duren voordat de 1-0 op het scorebord kwam. Na een fraaie aanval kopte Danny Schreurs uit een prima voorzet raak. Die treffer was dik verdiend, want het had gezien het aantal kansen en het overwicht van de thuisploeg toch minstens 3-0 moeten staan.

Na de rust drong Go Ahead Eagles nadrukkelijk aan, want ook die ploeg vocht voor een plek in de play-offs. Fortuna Sittard liet zich wat terugzakken en liet de gasten het spel maken, maar daar slaagde de Deventer ploeg amper in. De counter van Fortuna Sittard miste scherpte en het spelbeeld verrommelde. Dat neemt niet weg dat de gelijkmaker van Freek Heerkens in de 1e minuut van de extra tijd neerkwam op pure diefstal van een punt. Een kostbaar punt, want Fortuna Sittard greep daarmee net naast de felbegeerde plek in de play-offs.

Lang hoeft daar niet om getreurd te worden, want Fortuna Sittard mag terugkijken op het beste seizoen sinds vele jaren. Een seizoen waarin er weer eens vooruit werd gevoetbald, en een seizoen waarin er behoorlijk werd gescoord. Een seizoen ook waarin tijdens de winterstop een trainerswissel plaatsvond. De komst van Tini Ruijs en het aantrekken van Van Zaanen en Schreurs pakte bijzonder goed uit. Dat dat wordt gewaardeerd door het publiek werd onderstreept door de 9.681 toeschouwers die vanavond getuige waren van de laatste wedstrijd van dit seizoen.

De vraag is echter welke toekomst er voor Tini Ruijs bij Fortuna Sittard is weggelegd. Tijdens de persconferentie bleek er een stevig conflict te bestaan tussen de visie van de trainer en die van Jos Alberts, de nieuwe directeur van de club, die afgelopen week werd benoemd.