Fortuna Sittard wint in Maastricht

Geen goede wedstrijd, wel veel inzet en strijd vrijdagavond in De Geusselt. Het duel in de kelder van de Jupiler League werd beslist in het voordeel van de ploeg uit Sittard-Geleen.De beste kansen in de eerste helft waren voor MVV, maar net als Fortuna Sittard kampt de Maastrichtse formatie met een gebrek aan scorend vermogen. De ruststand was na een van twee kanten belabberde eerste helft dan ook gelijk aan de beginstand. Met dank aan Ferhat Kaya.

Kort na het begin van de tweede helft (52′)  werd Moustafa met een directe rode kaart van het veld gestuurd en kreeg Fortuna Sittard een strafschop die werd benut door Roel Janssen: 0-1. Daarna kwam Fortuna Sittard enige tijd onder forse druk van MVV te staan.
Waalkens had de wedstrijd twintig minuten voor tijd kunnen beslissen maar schoot alleen voor de keeper de bal tegen de lat.
Geen mooi voetbal, veel balverlies over en weer, maar wel vermakelijk en spannend. Fortuna Sittard kreeg nog een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar wist die niet te benutten.
Het team van Van Vossen slaagde er vrijdagavond opnieuw in om de nul te houden en ziet de aansluiting met de middenmoot dichterbij komen.
Op maandag 1 december komt Sparta Rotterdam op bezoek in Sittard. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.
Foto’s: © Rik van Mulken