Vrijdagavond derby Fortuna Sittard – MVV

Foto: Fortuna Sittard

Het affiche Fortuna Sittard – MVV Maastricht is altijd goed voor extra publiek, extra sfeer en extra wedstrijdspanning. Aanstaande vrijdag staan beide ploegen tegenover elkaar op het veld van het Offermans-Joosten stadion.

Winst is waar het aanstaande vrijdagavond om draait. Fortuna Sittard heeft in de eerder gespeelde derby’s eenmaal verloren – thuis tegen Roda JC. Uit werd er stevig revanche genomen, en ook in Maastricht kwamen de Fortunezen als winnaar van het veld. In Venlo werd een punt behaald tegen VVV.

Fortuna Sittard kan MVV weer op de ranglijst passeren. De Maastrichtse club staat momenteel twee punten voor. MVV won zijn laatste wedstrijd, uit in Amsterdam. Fortuna Sittard ging in de slotfase in Oss alsnog onderuit tegen FC Oss.

De laatste thuisoverwinning van Fortuna Sittard op MVV Maastricht dateert uit het seizoen 2011/2012. Al in de eerste minuut van dat duel opende Danny Hoesen de score voor de thuisploeg en in de slotfase bepaalde Ramon Voorn de eindstand.

Fortuna Sittard – MVV Maastricht staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Mulder. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks en Hoksbergen. Vierde official is de heer Berben. Aftrap vrijdag in het Fortuna Sittard Stadion om 20:00 uur.

Cookieinstellingen