Bevo vandaag geen partij voor OCI-Lions

Foto: OCI-Lions

Zondagmiddag werd in de Fitland XL Topsporthal in Sittard de eerste finalematch om het landskampioenschap in een best-of-three serie gespeeld tussen OCI-Lions en Targos Bevo.

Targos Bevo is de enige tegenstander die er dit seizoen in slaagde om OCI-Lions punten afhandig te maken. Beide ploegen speelden eenmaal gelijk in de BeNeLeague. Vorige week boekte Bevo een thuisoverwinning op Lions in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Van het goede gevoel dat de ploeg van Martin Vlijm daar wellicht aan over hield is na vandaag waarschijnlijk niets meer over.

Twee jaar geleden verloor OCI-Lions de finale om het landskampioenschap na drie wedstrijden met één doelpunt verschil van datzelfdeTargos Bevo. Of het die herinnering was dat maakte dat OCI-Lions de tegenstander van meet af aan in alles de baas was doet er niet zoveel toe. Feit was dat Bevo pas bij een 6-0 achterstand voor het eerst wist te scoren. OCI-Lions liep vervolgens uit naar een 16-7 ruststand.

Na rust liep Lions nog wat verder weg naar een voorsprong van 12 doelpunten (21-9). Daarna kwam Bevo even terug tot 22-13. De voorsprong van de mannen van coach Monique Tijsterman liep daarna weer verder op tot de 34-19 eindstand. Een flink pak slaag dus voor Bevo, dat daar komende zaterdag in Panningen tijdens de tweede finalematch ongetwijfeld revanche voor zal willen nemen. Dat zal ook wel moeten, anders prolongeert OCI-Lions zaterdag gewoon het kampioenschap.

Cookieinstellingen