Eaters verliest ook derde competitieduel

Laco Eaters Limburg trad vanavond in Thialf aan tegen Flyers Heerenveen. De Friezen speelden hun eerste competitiewedstrijd en hadden nog een appeltje met Eaters te schillen.

Eaters versloeg de Friezen immers tijdens de officiële aftrap van het nieuwe seizoen in de strijd om de Ron Bertelingschaal, de Supercup van het Nederlandse ijshockey.

Dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden voor Eaters stond vooraf al vast. De eerste periode werd afgesloten met een 2-0 stand voor Flyers door doelpunten van Finocchiaro (02:33, PP) en Wurm (07:37).

De tweede periode was nog maar 21 seconden onderweg of Wurm tekende zijn tweede treffer van de avond aan (20:21). Ook Finocchiaro scoorde enkele minuten later zijn tweede treffer (25:54). In de laatste minuut van de tweede periode scoorde Tom Marx tegen voor Eaters (39:12) en bracht daarmee de stand op 4-1.

In de laatste periode scoorde Finocchiaro zijn derde en Heerenveens vijfde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd (47:13).

Zondagavond mag Laco Eaters Limburg in eigen huis tegen Bulldogs Liège proberen om na drie op rij verloren competitieduels eindelijk de eerste zege binnen te halen.