Fortuna Sittard krijgt club-App en supersnel WiFi-netwerk in stadion

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Meer informatie en service voor de supporters en een betere fanbeleving in het stadion: dat is wat Fortuna Sittard verwacht van de samenwerking met Stadium Connected.

De club maakt vandaag op haar website de komst van een eigen App en de aanleg vaan een supersnel, high-density WiFi-netwerk in het stadion bekend. Fortuna Sittard heeft daarover overeenstemming bereikt met Stadium Connected.

Afgesproken is dat Stadium Connected de officiële app van de club bouwt. In de Fortuna Sittard App zijn straks het laatste clubnieuws, het wedstrijdschema, spelersstatistieken en exclusieve content te zien. Fans kunnen bovendien wedstrijdtickets en officiële merchandising direct vanuit de App aanschaffen. Fortuna Sittard is de eerste club in Nederland die het mogelijk maakt toegangskaarten direct in de App via ticketprovider SRO te kopen. Met de App kunnen fans ook stemmen voor de Man of the Match.

In de tweede fase van de samenwerking tussen Fortuna Sittard en Stadium Connected wordt er een supersnel, voor grote groepen (high-density) beschikbaar WiFi-netwerk in het stadion aangelegd. Via dit netwerk kan Fortuna Sittard tijdens wedstrijden unieke content aan alle aanwezigen aanbieden. “We zijn trots dat we deze innovatieve verbetering aan kunnen gaan bieden aan onze fans”, zegt Isitan Gün, voorzitter van Fortuna. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dit de fanbeleving vergroot en gaat dienen als een nieuw communicatieplatform tussen fans en de club. Constant zullen we nieuwe toepassingen in de App toevoegen. Het is ook fijn dat fans tickets kunnen kopen in de App en geen papier meer nodig hebben om het stadion binnen te komen.”

Mr. Frank de Graauw, CEO van Stadium Connected: “We zijn trots en blij dat Fortuna Sittard de kansen van deze innovaties herkent en als pionier wil optreden. De fanbeleving zal drastisch veranderen gedurende de komende jaren, want clubs en supporters gaan straks interactie met elkaar aan op manieren zoals nu nog niet is voor te stellen.” Meer informatie over Stadium

Zie ook www.stadiumconnected.nl.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties