OCI-Lions voor derde opeenvolgende keer landskampioen handbal

Foto: screenshot

OCI-Lions heeft zaterdagavond in de Fitland XL Topsporthal de derde en beslissende finalewedstrijd om het landskampioenschap handbal met 28-27 gewonnen van Kras/Volendam.

De beslissingswedstrijd was nodig omdat zowel Lions als Volendam hun thuiswedstrijd wonnen.

Volendam begon sterk aan de wedstrijd en ging de rust in met een 12-13 voorsprong. Na rust nam Lions vanaf 14-14 een voorsprong. Volendam verzuimde te profiteren van een overtalsituatie van 4 minuten, waarna Lions uitliep naar 28-24. In de slotfase werd het vervolgens weer erg spannend, want Volendam wist nog terug te komen tot 28-27.

Het is de derde prijs die de van Volendam overgekomen coach Mark Schmetz dit seizoen met OCI-Lions weet te pakken. Naast de Supercup bij de start van het seizoen en de Nederlandse Handbalbeker op Hemelvaartsdag pakte hij vandaag met zijn ploeg ook de landstitel. Het is het derde kampioenschap op rij van OCI-Lions. Sterker nog: het is het derde jaar op rij dat OCI-Lions de dubbel – beker én kampioenschap – weet te pakken.

De ploeg werd na afloop van het duel namens het gemeentebestuur gefeliciteerd door burgemeester Sjraar Cox en wethouder Ruud Guyt.

Cookieinstellingen