Gridstraffen voor beide Red Bulls; 15 plaatsen voor Max Verstappen

archieffoto 2016
archieffoto 2016
Foto: Morio (Own work) [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

De Formule 1 heeft bevestigd dat Max Verstappen in de startopstelling van de Grote Prijs van Italië vijftien plaatsen naar achteren wordt gezet.

Het is de straf voor het vernieuwen van twee belangrijke onderdelen van de motor in zijn Red Bull.

Elke motor van een formule 1-bolide bestaat uit zes componenten. Van al deze zes onderdelen mag een coureur er in het hele seizoen vier verbruiken zonder straf. Bij elke vervanging daarna volgt een zogeheten ‘gridstraf’, waarbij de coureur in de startopstelling een of meer plaatsen naar achteren wordt gezet. De Nederlander is door alle technische tegenslag van dit seizoen – hij viel al zes keer uit – toe aan het vijfde exemplaar van twee onderdelen: de motor en een generator.

Zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo krijgt nog meer nieuwe onderdelen en moet zelfs twintig plaatsen naar achteren. Ook de Spanjaarden Carlos Sainz (Toro Rosso) en Fernando Alonso (McLaren) incasseren een gridstraf, waarbij Alonso de kroon spant. Hij krijgt al zijn zevende motor en zijn negende generator; goed voor 35 posities naar achteren. In een veld van twintig auto’s betekent dat dus de laatste startpositie.

Cookieinstellingen