Peter Sagan prolongeert wereldtitel voor de tweede keer op rij

Peter Sagan
Peter Sagan

Peter Sagan heeft zondagmiddag in het Noorse Bergen voor het derde jaar op rij de wereldtitel wielrennen op de weg veroverd.

Sagan is de eerste wielrenner ooit die drie jaar op rij goud wist te winnen op het WK. Vorig jaar won hij in Dubai, in 2015 pakte hij in Richmond zijn eerste wereldtitel.

De Slowaak, die vanwege een griepje geen optimale voorbereiding op het WK had, reed vandaag voornamelijk achterin het peloton en liet zich pas voorin zien aan het slot van de 276,5 kilometer lange race, die na een aantal mislukte ontsnappingen van andere renners eindigde in een massasprint. En daarin was hij tot teleurstelling van het Noorse publiek een kwart wiel eerder over de meet dan de voor eigen publiek rijdende Alexander Kristoff. De Australiër Michael Mathews drukte zijn wiel als derde over de streep.

De Nederlandse wielerploeg reed een goede wedstrijd, maar desondanks haalde geen enkele Nederlandse renner de top tien.