Mosprobleem binnenkort van de baan?

... mosgroei in de bochten ....
... mosgroei in de bochten ....
Foto: Michel van Dijke

Naar aanleiding van de berichtgeving over de mosproblemen op de wielerbaan van Laco Glanerbrook in Geleen zijn er veel telefoontjes binnengekomen bij baancommissaris Michel van Dijke.

Van Dijke huurt de wielerbaan van Laco Glanerbrook. Vanwege de hardnekkige mosgroei in de bochten van deze voor Nederland unieke 500 meter lange kombaan – de wielerbaan loopt van de buitenrand naar de binnenrand gezien schuin af en heeft een behoorlijk hoogteverschil in de bochten – werd koersen vanwege de gladheid te gevaarlijk. Totdat het mos van de baan is worden er dan ook geen trainingswedstrijden meer gereden.

Laco Glanerbrook heeft aangegeven nog geen goede oplossing te hebben gevonden voor het mosprobleem, maar wellicht heeft baancommissaris Van Dijke die nu wel. Van Dijke: “Ik kreeg ontzettend veel berichten en telefoontjes over het mosincident de afgelopen 24 uur. Renners gaven aan te willen helpen. Bedrijven bellen op en komen met mogelijke oplossingen. Roy Ubachs van De Hulp Service stond zelfs aan de deur met een apparaat dat mos en onkruid verdelgt. ‘Probeer maar eens uit’, zegt ie. Remy Luijten van Luijten Groentechniek uit Nuth belde op en zei dat hij ons graag wil helpen. Michel van Moerkerk gaf ook aan dat we zijn installatie weer kunnen gebruiken. Jeroen Klinkers zei dat hij enkele adressen wist die ons kunnen helpen.”

Michel van Dijke heeft Ralph Verbael van Laco Glanerbrook op de hoogte gesteld van de hem aangereikte mogelijke oplossingen.

Cookieinstellingen