Limburgse Handbaldagen zijn gestart

De kop is eraf bij de 30e editie van de Limburgse Handbaldagen. Alle deelnemende ploegen hebben inmiddels hun eerste wedstrijd achter de rug.

In sporthal De Heuf in Panningen beten Bevo en het nationale team van Israel de spits af met een spannend gelijk opgaand duel, dat eindigde in 28 gelijk. Ook het tweede duel in Panningen, dat tussen BM Benidorm en Halden Topphåndball, eindigde gelijk. Beide ploegen wisten het net 33 keer te vinden.

In Sittard waren de eerste wedstrijden minder spannend dan die in Panningen. Allereerst versloeg het Roemeense HC Odorheiu Secuiesc het Portugese ABC/UMinho vrij eenvoudig met 33-28. Het tweede duel in Sittard tussen OCI-Lions en het Russische HC Zarya Kaspiya Astrakhan leek in de eerste helft uit te zullen lopen op een zeer dikke overwinning voor de Russen, die na 10 minuten al met 7-2 aan de leiding gingen. Bij rust was de stand 17-10 in het voordeel van Astrakhan. In de tweede helft hield Lions de Russen beter bij, maar het team van Mark Schmetz slaagde er niet in om de kloof te verkleinen. De eindstand kwam uit op 31-24. Astrakhan’s doelman Andrei Vereshchagin stond ijzersterk te keepen en voorkwam menig doelpunt van Lions. Hij werd dan ook uitgeroepen tot man of the match.