Fortuna Sittard doorbreekt verliesreeks met gelijkspel tegen Telstar

Zonder de geschorste Perr Schuurs is Fortuna Sittard er vrijdagavond tegen Telstar in geslaagd om het eerste puntje in de derde periode te pakken.

De vraag die iedereen zich voorafgaand aan de wedstrijd stelde was: zou Fortuna Sittard na vier verloren wedstrijden en een hele hoop interne trammelant rond de op non-actief gestelde coach Sunday Oliseh de ingezette negatieve spiraal weten te doorbreken? Het antwoord is ja, maar nog niet met het aantrekkelijke spel dat het team in de eerste helft van de competitie op de mat wist te leggen.

In de vijfde minuut van de eerste helft had Lisandro Semedo de 1-0 op de schoen, maar de bal raakte de paal. Een goede minuut later was het aan de overkant wel raak: Hamdaoui schoot Telstar naar 0-1.

Fortuna ging op jacht naar de gelijkmaker en was er een aantal keren dichtbij. Aan de andere kant kreeg ook Telstar een aantal uitstekende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de Velsenaren sprongen – gelukkig voor Fortuna – erg onzorgvuldig met een aantal dotten van kansen om. Verder bewees doelman Aykut Özer deze wedstrijd regelmatig zijn waarde. In de aanval grossierde Fortuna Sittard in de eerste helft in foute passes en knullig balverlies.

Telstar begon vervolgens sterk aan de tweede helft met een paar uitstekende kansen, maar slaagde er niet in die in doelpunten om te zetten. De geelgroenen trokken daarna meer en meer het initiatief naar zich toe en voerden de druk op de Telstardefensie op. Dat leidde in de 57e minuut tot een penalty, die onberispelijk werd ingeschoten door Lisandro Semedo. Daarna kregen beide ploegen nog kansen om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft haalde coach Braga middenvelder Dries Saddiki naar de kant. Voor hem viel Lars Hutten in. Even later mocht André Vidigal binnen de lijnen als vervanger van Stefan Askovski.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Christopher Braun, Kai Heerings, Wessel Dammmers, Finn Stokkers, Lisandro Semedo, Stefan Askovski (77′ André Vidigal), Dries Saddiki (58′ Lars Huttten), Jorrit Smeets, Michael Pinto en Todd Cantwell.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bax, met assistentie van grensrechters Boonman en Jansen en vierde official Hensgens. Bax gaf geel aan Van Huizen van Telstar en Pinto van Fortuna Sittard. De wedstrijd werd bezocht door 3.019 toeschouwers. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de op 4 februari overleden stadion- en parkingbeheerder Bert Ehlen.

Volgende week speelt Fortuna Sittard uit tegen N.E.C. Nijmegen, dat vandaag met 4-1 verloor van MVV Maastricht. Een week later, op 2 maart, is het derbytime, want dan is MVV Maastricht te gast in Sittard.