Djibril Dianessy door ernstige blessure een vol jaar uitgeschakeld

Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

Er is meer duidelijkheid over de ernst van de knieblessure die Fortuna Sittard-aanvaller Djibril Dianessy afgelopen vrijdag opliep in de wedstrijd tegen Almere.

De Fransman in Fortuna-dienst viel kort voor rust uit op het kunstgras van Almere City FC. Zaterdag was de voorlopige conclusie dat er sprake is van letsel aan voorste kruisband en de meniscus. Dankzij de snelle actie eerder vandaag van de medische staf van Fortuna Sittard en orthopedisch chirurg dr. Edwin Jansen (Zuyderland Medisch Centrum) is na vervolgonderzoek definitief vastgesteld dat zijn voorste kruisband is afgescheurd en er bijkomend letsel is aan de meniscus.

Op korte termijn ondergaat de getalenteerde Fransman een hersteloperatie in het Zuyderland MC. Tijdens deze ingreep zal Dr. Jansen Dianessy’s voorste kruisband reconstrueren. Direct na de operatie wacht de aanvaller een intensief revalidatietraject onder begeleiding van de fysiotherapeuten van de club. Voor dit traject staat normaliter een periode van ongeveer 12 maanden. Het seizoen 2017-2018 is daarmee voor Dianessy ten einde.

Hoofd Medische Staf Jeroen Dieteren: “Dit is echt triest voor Djibril, want hij maakt een prima seizoen door. Toch weet ik zeker dat hij hier sterker uit gaat komen. Namens de staf en het elftal wensen wij hem een spoedig herstel toe!”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen