BinckBank Tour van start in Heerenveen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag gaat de BinckBank Tour – voorheen bekend onder de naam Eneco Tour – van start. De zevendaagse Nederlands-Belgische etappekoers start met een 177 kilometer lange etappe door het vlakke Friesland.

Het startschot klinkt omstreeks 12:20 uur in Heerenveen, de renners worden rond 16:27 uur aan de finish in Bolsward verwacht.

De winnaar van vorig jaar, Tom Dumoulin, is er dit jaar niet bij, maar met Lars Boom (2012), de Tsjech Zdenek Stybar (2013), de Belg Tim Wellens (2014 en 2015) en Niki Terpstra (2016) staan er nog altijd vier voormalige winnaars aan de start.

In de eerste dagen komen, uitgezonderd de individuele tijdrit van dinsdag in Venray, normaal gesproken de sprinters aan bod met onder meer de Nederlanders Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, de Australiërs Caleb Ewan en Michael Matthews en de Duitser Marcel Kittel. In het weekend wordt er geklommen; eerst in Limburg, zondag op de slotdag in de Vlaamse heuvels rond Geraardsbergen.

Aanstaande zaterdagmiddag 18 augustus finisht de voorlaatste etappe van de BinckBank Tour rond 16:15 uur op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Daar wordt een gezellige drukte verwacht, mede vanwege het feit dat de supporters van Fortuna Sittard op het Bike Park een pre-party houden in de aanloop naar het eerste thuisduel in de Eredivisie sinds 16 jaar. Landskampioen PSV is dan de tegenstander.

Cookieinstellingen