Max Verstappen rijdt zevende tijd in eerste training op Monza

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Vandaag zijn op het circuit van Monza de eerste rondes gereden in de aanloop naar de Formule 1 Grand Prix van Italië.

Daniel Ricciardo, die komend seizoen Red Bull verruilt voor het fabrieksteam van Renault, begon de eerste vrije training met de nieuwe Spec C motor van zijn aankomende werkgever en dat was niet direct een succes. Op de natte baan – het regende in Monza – meldde hij als snel problemen te hebben met zijn nieuwe Renault-krachtbron: ‘no power’, zo klonk het over de boordradio. Hij wist nog wel de pitstraat te bereiken. Volgens Red Bull ging het om een softwareprobleem. Toen dat was opgelost kon Ricciardo de training afmaken.

Renault ziet trouwens zelf af van het gebruik van de nieuwe krachtbron, omdat die niet betrouwbaar genoeg zou zijn. Dat is ook de reden waarom Max Verstappen voorlopig nog met de oude Spec B motor zijn rondjes zal rijden. Met de nieuwe Spec C motor zou op het circuit van Monza een tijdwinst van 0,3 seconde per rondje haalbaar moeten zijn. Mocht Red Bull besluiten om de Spec C motor ook in de auto van Max Verstappen in te bouwen dan zal dat voor de Limburger geen gevolgen hebben in de vorm van een gridstraf omdat hij nog niet aan het maximum aantal vervangingen zit. Daniel Ricciardo zit daar nu overheen en kan dus wel een gridstraf tegemoet zien.

De eerste training begon met regen en een natte baan. In de loop van de training werd het droog en gingen de tijden naar beneden.

Snelste in deze eerste en vrij natte training was Sergio Perez, gevolgd door Kimi Räikkönen en Esteban Ocon. Daniel Ricciardo reed de op vier na snelste tijd, Max Verstappen moest ook Pierre Gasly en Brendon Hartley nog voor zich dulden. De tijden en resultaten zeggen gezien de omstandigheden weinig tot niets. Sebastian Vettel miste het tweede deel van de training omdat er aan zijn auto werd gesleuteld.

https://twitter.com/F1/status/1035476063822983169

Cookieinstellingen