Spektakel in de Stadssporthal van Sittard

Zaterdag werden er behoorlijk wat rake klappen en trappen uitgedeeld in de Stadssporthal aan het Stadswegske in Sittard.

Dat gebeurde in het kader van de twaalfde editie van de Karate Cup Sittard. Aan het vechtsportevenement namen vechtsporters van 302 verenigingen uit vijf landen (Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland) deel. In totaal trokken meer dan 450 vechtjassen verdeeld over 41 verschillende categorieën (naar geslacht, leeftijd en gewicht) het gevechtspak aan. Behalve bekers waren er ook geldprijzen te winnen.

Voor de leek is de sport vanwege de snelheid moeilijk te volgen. Wie deelde nou die eerste klap uit? Het is dan ook niet voor niets dat de hoofdscheidsrechter door vier hulpscheidsrechters – één op iedere hoek van de tatami – ondersteund wordt.

Bij een vechtsport is het risico op een blessure niet denkbeeldig. De sporters dragen weliswaar hand-, voet- en lichaamsbescherming, maar desondanks gaat het weleens mis. Door een trap of klap die te hard aankomt, bijvoorbeeld. Maar ook doordat een sporter zich verstapt en door zijn enkel gaat, of doordat hij of zij bij een val ongelukkig terecht komt. En dan moet de EHBO eraan te pas komen. Deelname aan het toernooi was dan ook geheel op eigen risico.

De organisatie van dit grote vechtsporttoernooi was in handen van budovereniging ‘Karate Cup Sittard’ en FIGHT VISION en vond plaats onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

Cookieinstellingen