Eigenaar Fortuna Sittard is vertrouwen in arbitrage kwijt

... de onterechte rode kaart voor Jorrit Smeets tegen FC Groningen ...
Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

Clubeigenaar Isitan Gün van Fortuna Sittard uitte zondagmiddag tijdens de rust van de wedstrijd tussen zijn club en Vitesse middels een scherpe tweet zijn ongenoegen over de arbitrage.

Kort voor rust werd Andrija Novakovich binnen de 16-meter voor het Vitessedoel naar de grond getrokken door een verdediger van de Arnhemmers. Scheidsrechter Pérez zag er geen penalty in en liet doorspelen.

Reden voor Gün om onderstaande bericht op Twitter te posten.

Daarmee gaf hij lucht aan zijn ongenoegen over de kwaliteit van en zijn twijfel aan de onpartijdigheid van de arbitrage tijdens Eredivisieduels. Het ging niet enkel om deze overtreding op Novakovich. Vóór de winterstop moest Fortuna Sittard het een groot deel van de wedstrijd met 10 man opnemen tegen FC Groningen, nadat Jorrit Smeets met een naar later bleek onterechte rode kaart van het veld werd gestuurd. Die kaart werd weliswaar door de KNVB geseponeerd, maar de club werd er evengoed wel door benadeeld.

En afgelopen woensdag, in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, kreeg Fortuna een penalty tegen nadat Kai Heerings voor het Fortuna-doel omver werd geduwd en de bal ongelukkigerwijze zijn hand raakte toen hij op de grond viel.

Veel supporters van de club konden de tweet van Gün wel waarderen. Maar er is uiteraard ook kritiek op zijn stellingname.

Je kunt je nu afvragen of de kritische reactie van Gün tijdens de rust van de wedstrijd is gelezen door VAR en scheidsrechter Pérez en of de tweet ertoe heeft bijgedragen dat een duidelijke handsbal in het strafschopgebied door een speler van Vitesse kort voor het einde van de wedstrijd níet werd bestraft met een penalty.

Na de wedstrijd volhardde Gün in zijn kritiek, al gaf hij wel duidelijk aan dat die op niemand persoonlijk is gericht.

 

Reacties

article
153033
Clubeigenaar Isitan Gün van Fortuna Sittard uitte zondagmiddag tijdens de rust van de wedstrijd tussen
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190128/eigenaar-fortuna-sittard-is-vertrouwen-in-arbitrage-kwijt/
2019-01-28T07:01:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/24192302/lindhout-trekt-rood-voor-jorrit-smeets.jpg
arbitrage, Fortuna Sittrard, Isitan Gün, onpartijdigheid, Vitesse
Fortuna Sittard, Sport