23 kinderen deden mee aan de derde Laco Ice Skate Cup junior

Het ijs van Laco Glanerbrook lag er voor de derde Laco Ice Skate Cup Junior perfect bij. De kinderen hadden er heel erg veel zin in.

Sommigen waren speciaal, na hun schaatsles, gebleven om deel te nemen.
Met een grote groep recreanten van 18 kinderen werd er gestreden voor iedere centimeter. Er werd gereden in verschillende categorieën. Bij de categorie tot en met 7 jaar reed Abby haar eigen wedstrijd en werd zo eerste. Bij de jongens reed Camiel zijn rondjes in een goed tempo, hij werd eveneens eerste in deze categorie.

Bij de categorie recreanten 8 tot en met 12 jaar reden de meisjes van kunstrijgroep Artistic hard door. Ruben kon ze nog bijhouden terwijl de anderen op afstand hun wedstrijd reden. Iedereen streed voor een goede klassering. De meisjes van Artistic hielden het tempo hoog zodat er niemand mee in de buurt kon komen en ze zo onderling streden voor de podiumplaatsen. Dat werd nog een hele strijd waarbij Lisa won voor Lauranne en Kiran. Bij de jongens ging de winst naar Ruben voor Jelle en Bas.

Bij de wedstrijdrijders was een geweldige strijd om de derde plek. Imme kreeg concurrentie van Fleur. De dames bleven strijden tot de laatste ronde. Toen was Imme te snel voor Fleur en reed naar de 3de plek. De strijd om de winst ging tussen Amber en Melinda. Melinda kon in het begin van de wedstrijd nog meerijden met Amber tot er een versnelling kwam en Amber er alleen vandoor ging. Melinda reed haar eigen wedstrijd en eindigde op de tweede plek.

Bij de jongens reed Max zijn eigen wedstrijd tussen de meisjes. Max ontwikkelt momenteel steeds meer snelheid waardoor hij op een mooie tweede plaats eindigde tussen de meisjes en eerste in zijn eigen categorie.

De laatste wedstrijd is op 6 maart. Inschrijven is van 17:30-17:55 uur. Om 18:00 uur start de eerste wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro. Toeschouwers mogen gratis naar binnen.

Wil je meer informatie over schaatsen bij We-Skate? Stuur dan een e-mail aan Ella Leurink [email protected]

Cookieinstellingen