OCI-Lions verliest na twee verlengingen van HC Visé

In een heuse handbalthriller heeft OCI-Lions vanmiddag in Antwerpen het eerste duel in de FinalFour van de BeNeLeague-competitie tegen HC Visé met 41-39 verloren.

Op een periode in de eerste helft na was het vanmiddag een gelijk opgaande strijd. Bij rust ging HC Visé met 15-11 aan de leiding. Na rust knokte Lions zich – ondanks rode kaarten voor Ivar Stavast en Joao Ramos – terug naar 15-15 en vanaf dat moment ging het gelijk op, al lukte het Lions maar niet om een voorsprong te nemen. Bij een stand van 28-27 en met 25 seconden speeltijd op de klok nam interim-coach Lambert Schuurs een time-out. Vervolgens lukte het Rob Schmeits om in de slotseconden de gelijkmaker te scoren.

Na de twee maal vijf minuten verlenging die volgden was de stand nog steeds gelijk: 33-33 en dus werd er nogmaals twee keer vijf minuten verlengd. Daarin trok Visé uiteindelijk aan het langste eind: 41-39 was de eindstand na deze enerverende wedstrijd.

Morgen speelt OCI-Lions in de troostfinale om de derde plaats tegen de verliezer van het duel tussen Achilles Bocholt en Greenpark Aalsmeer.