Verstappen strijdt voor podium in Spanje

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Vanaf de tweede startrij gaat Max Verstappen op jacht naar een podiumplaats in de Grote Prijs van Spanje.

De Red Bull-coureur kwalificeerde zich zaterdag als vierde achter de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Ook Ferrari-coureur Sebastian Vettel was net iets sneller dan de Limburger. De Duitser staat zondagmiddag naast Verstappen op de startopstelling.

Verstappen won in 2016 zijn eerste Grand Prix op het Circuit de Catalunya in Barcelona. In een bolide met de nodige verbeteringen hoopte hij zaterdag dichter bij zijn rivalen van Mercedes en Ferrari te zitten. In de kwalificatie moest Verstappen tot zijn teleurstelling echter constateren dat dat nog niet het geval was. Bottas was bijna een seconde sneller en pakte de pole. “Dus ik ben niet tevreden”, mopperde Verstappen.

De Nederlandse coureur keek met meer vertrouwen uit naar de race, waarbij de kleine verbeteringen vooral voor meer grip moeten zorgen. “In de race zijn we normaal gesproken wat meer competitief, dus daar ben ik positief over”, zei hij. “Mercedes is snel, maar ik denk dat we kunnen strijden voor het podium.” De Grote Prijs van Spanje start om 15:10 uur.

Cookieinstellingen