Max Verstappen wint knotsgekke en spannende race op Hockenheim

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Hockenheim was het toneel van een bijzonder bloedstollende Formule 1 Grand Prix van Duitsland, die werd gewonnen door Max Verstappen.

Een race vol sensatie. De weersomstandigheden waren daar natuurlijk mede debet aan. De baan was kletsnat aan het begin van de race en dus startte het hele veld op regenbanden. Bij de start verloor de van de tweede startplek vertrokken Verstappen twee plaatsen. Ook Pierre Gasly kwam niet goed weg en verloor posities. Voor Verstappen bleek het uiteindelijk allemaal niet relevant. Er ontspon zich een race vol hectiek, spanning en drama.

Er waren maar liefst 6 safetycar situaties. Perez crashte op de natte baan als eerste, daarna vielen Ricciardo en Norris uit met technische problemen. Vervolgens maakte Leclerc een fout en crashte met zijn Ferrari ironisch genoeg tegen een reclamebord van Mercedes. Hulkenberg deed later hetzelfde, net als Bottas. En Pierre Gasly reed tegen het einde van de race zijn voorvleugel stuk op een voorligger en reed vervolgens lek.

Tijdens al die safetycar situaties doken veel teams de pits in voor bandenwissels. Verstappen ging maar liefst vijf keer naar binnen voor andere banden en dat pakte uitstekend uit. Zowel bij Ferrari als bij Mercedes werd bij de pitstops nogal wat geblunderd. Red Bull had zijn zaakjes wel goed in orde, al was Verstappen niet gelukkig met de overstap van de intermediates naar de gele band. Die werd bij een volgende stop vervolgens weer ingeruild voor intermediates. Verstappen finishte de race op de inmiddels droog gereden baan op de zachte banden en zette en passant ook nog de snelste raceronde neer.

De van pole gestarte Lewis Hamilton kreeg strafseconden aan zijn broek. Verder kende hij een aantal momentjes die veel tijd kostten. Ook hij finishte niet binnen de punten. Daarmee draaide de thuisrace van Mercedes uit op een diepe deceptie met een nul-punten race.

Max Verstappen reed – op een 360 graden spin na – een foutloze race en kwam dan ook als de terechte winnaar over de finish. De Duitser Sebastian Vettel, die met zijn Ferrari als laatste was gestart, knokte zich op sterke wijze naar de tweede podiumplek en Daniil Kvyat legde met Toro Rosso verrassend beslag op de derde plek.

https://twitter.com/F1/status/1155498418216849411

Cookieinstellingen