Fortuna Sittard legt Duitse spits Sebastian Polter vast

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft – geruchten zongen al enige tijd rond – vandaag de 29-jarige Duitse spits Sebastian Polter gecontracteerd.

De door de club felbegeerde aanvaller tekende – nog onder voorbehoud van de medische keuring – een tweejarige verbintenis met de club van coach Kevin Hofland. Polter was transfervrij na zijn vertrek bij Union Berlin.

“Het waren lange en intensieve gesprekken, vooral met trainer Kevin Hofland,” blikt Polter terug op de afgelopen periode. “Van meet af aan heeft hij me het gevoel gegeven dat ik een belangrijke pion kan worden in het elftal. Dat hij en Sjors afgelopen week speciaal voor mij naar Berlijn zijn gekomen versterkte dat gevoel. Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie.”

Technisch manager Sjors Ultee kijkt uit naar de samenwerking met de boomlange spits: “We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap. Het is tevens een mooi compliment dat Sebastian gelooft in ons verhaal en we zijn dan ook trots dat hij voor Fortuna Sittard kiest.”

De carrière van Polter speelde zich tot op heden vooral af in Duitsland, waar hij onder contract stond bij achtereenvolgens VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnberg en FSV Mainz 05. Na een dienstverband van anderhalf jaar bij het Engelse QPR keerde de voormalig jeugdinternational bij Union Berlin weer terug op de Duitse velden. Polter vertolkte in 2019 met negen doelpunten in twintig wedstrijden nog een belangrijke rol in de promotie van de club naar de Bundesliga.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen