Een wielerherinnering om nooit meer te vergeten

Foto: still uit video van Jeroen Laven

Jeroen en Sem (10) Laven uit Sittard – vader en zoon en beide helemaal wielergek – stonden tijdens hun vakantie langs de route op de Col de Porte toen daar het peloton voorbijkwam tijdens het Criterium du Dauphiné.

En net op dat moment barstte daar een huiveringwekkende storm los met een enorme hagelbui, waardoor de renners zowat van hun fiets vielen. Een van die renners was de Duitse kampioen tijdrijden Tony Martin, ploeggenoot van onder andere Tom Dumoulin bij Jumbo Visma.

Sittardenaren helpen Tony Martin tijdens extreme hagelbui

Renners en publiek moesten een goed heenkomen zoeken om aan de gevaarlijke hagelbui te ontsnappen. Vader en zoon boden Martin dekking onder een Jumbo-Visma luchtbed dat ze bij zich hadden, nadat Martin de kleine Sem een heuveltje op had geholpen om weg te komen van de storm. Martin schreef later op Instagram dat het de eerste keer was dat hij tijdens een etappe moest afstappen vanwege zo’n extreme hagelbui en hij bedankte de twee supporters voor hun hulp.

https://www.instagram.com/p/CD3QZ7rijol/

Door de grote hoeveelheid hagel en water was ook nog eens de koeltas van Jeroen en Sem weggespoeld. En daarin zaten ook de autosleutels. Dus moest er onderdak gezocht worden voor de nacht. Dat werd gevonden in een hotel in Grenoble. Hetzelfde hotel waar ook het Jumbo-Visma team bleek te overnachten. En dat leverde Sem nóg een nooit meer te vergeten herinnering op: vrijdagochtend na het ontbijt samen op de foto met het hele team en bovendien een verzameling petten en een échte Jumbo-Visma wielertrui.

 

Cookieinstellingen