Max Verstappen finisht als tweede in Sochi

Foto: screenshot Ziggo Sport

Max Verstappen is als tweede gefinisht in de Grote Prijs van Rusland. Winst was er weer voor Mercedes.

Ditmaal echter niet voor wereldkampioen Lewis Hamilton, die er vandaag niet in slaagde om het aantal Grand Prix overwinningen van Michael Schumacher te evenaren. Hamilton bleef vandaag steken op 90 zeges. De Brit liep 10 seconden tijdstraf op omdat hij voor de race op een plek waar dat niet is toegestaan een proefstart maakte. Verder kreeg Hamilton voor die overtreding twee strafpunten aan zijn broek. De van plek drie gestarte Valtteri Bottas pakte vandaag de winst plus een extra punt voor de snelste raceronde.

Max Verstappen gaf aan erg tevreden te zijn met de tweede plek. De Mercedessen zijn sneller en zeker na twee opeenvolgende races waarin de finish niet werd bereikt is een tweede plek mooi, zo zei hij kort na de race. Het is tevens de hoogste klassering die Verstappen ooit in Sochi wist te behalen.

De start van de race was overigens niet vlekkeloos. Verstappen viel terug naar de vierde plek. In de tweede bocht crashten Lance Stroll en Carlos Sainz. Vervolgens werd er 5 ronden achter de safety car gereden en ontbrandde de race pas in de zesde ronde.

Cookieinstellingen