Overwinning #93 voor Hamilton, Verstappen opnieuw ongelukkig in Italië

<em>Verstappen belandt in het grind ten gevolge van een klapband</em>
Verstappen belandt in het grind ten gevolge van een klapband
Foto: screenshot

Lewis Hamilton heeft vandaag op het circuit van Imola in Italië zijn 93e Grand Prix-zege behaald.

Hamilton verloor bij de start in de Grand Prix van Emilia-Romagna zijn tweede plek aan Max Verstappen, maar kwam na pitstops van Verstappen en Bottas aan de leiding. De Brit profiteerde verderop in de race optimaal van een korte virtual safety car door als enige coureur een pitstop te maken en reed vervolgens bij uitkomen van de pitstraat gewoon weer aan de leiding.

Verstappen zette de achtervolging in op Valtteri Bottas en bouwde de druk op de Mercedescoureur stevig op. Onder druk maakte de Fin een fout, waarna Verstappen hem voorbij wist te steken. Lewis Hamilton reed inmiddels op een comfortabele voorsprong van ruim 13 seconden. Helaas wist Verstappen door een klapband rechtsachter in de 51e ronde zijn tweede plek niet over de finish te brengen en kon Mercedes in Immola alsnog de dubbel pakken.

En daarmee blijkt de combinatie racen en Italië dit jaar voor Max Verstappen geen goede: noch in Monza, noch in Mugello en noch in Immola haalde de Limburger met zijn Red Bull de finish. Het was zijn vierde DNF van het seizoen. In alle andere races waarin Verstappen de finish haalde betekende dat een plek op het podium.

Tijdens de safety car na de klapband van Verstappen parkeerde Russel zijn bolide door eigen toedoen in de boarding. En nadat de safety car van de baan was ging Verstappens teamgenoot Alexander Albon in de fout en bleef Red Bull in Immola met lege handen achter.

Naast de 93e overwinning van Hamilton pakte Mercedes vandaag ook de constructeurstitel. Daniel Ricciardo (Renault) finishte als derde en pakte daarmee zijn tweede podiumplek van dit seizoen.

Cookieinstellingen